Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Neville: ”Jag kan inte kräva något mer”

England föll med 1–2 mot USA i en händelserik VM-semifinal. Efteråt hyllade Englands förbundskapten Phil Neville sina spelare rejält. – Vi ville lämna vår själ och våra hjärtan på planen, och det gjorde vi, säger Neville i C Mores sändning.

Phil Neville tröstar målskytten Ellen White efter matchen.Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT
De slet och gjorde vad de kunde mot regerande mästaren USA. Likväl fick England se sig besegrade med 1–2 i en semifinal som hade det mesta.
Ellen White gjorde 2–2 efter 67 minuters spel, men målet VAR-granskades och dömdes bort för offside.
En kvart senare fick engelskorna en straff sedan White fällts av Becky Sauerbrann. Lagkaptenen och mittbacken Steph Houghton stegade fram – men missade.
När sedan Millie Bright visades ut efter sitt andra gula kort i slutminuterna var uppförsbacken för brant och 1–2-förlusten blev ett faktum.
– Vi var absolut förkrossade efter slutsignalen. När känslorna lämnat kroppen tror jag vi kommer att vara stolta, säger Jill Scott i mixade zonen efter matchen.
En som var stolt var förbundskapten Phil Neville.
– Mina spelare gav allt. Vi sade före matchen att vi ville lämna vår själ och våra hjärtan på planen, och det gjorde vi. Mitt lag spelade jämnt mot det bästa laget i världen, säger han i C Mores sändning.
Han fortsätter:
– Vi kom till turneringen och gav vårt allt. Vi lämnade ingenting i omklädningsrummet. Jag har sagt till spelarna att det inte ska vara några tårar. Vi nuddade vårt lands hjärta där hemma och vi lämnade våra hjärtan på planen, så jag är glad.
Med tanke på det bortdömda målet, den VAR-granskade straffen och Millie Brights två gula kort så hamnade även domaren i fokus.
– Det bortdömda målet var offside. Men vi fortsatte och fick uppenbarligen en straff, säger Neville.
Däremot var han inte nöjd med att Bright visades ut.
– Millie skulle inte ha fått ett gult i första halvlek. För att vara ärlig tycker jag inte att domaren hade någon bra kontroll över matchen, säger Neville som avslutade med att ge sina spelare en sista hyllning:
– Jag kan inte kräva något mer. Vi har haft den bästa tiden i våra liv och spelarna gav verkligen allt.
För England väntar nu förloraren mellan Sverige och Nederländerna i bronsmatchen i Nice på lördag.
Gå till toppen