Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sandra Anderssons nya mål: "Känns riktigt lovande"

Ett silver på SM-veckan fick duga. Efter succén i USA vill Sandra Andersson nå karriärens andra stora mål.
– Jag siktar givetvis på VM-guld nu, säger ängelholmaren.

Sandra Andersson under SM-veckan i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
För två veckor sedan blev Spader Dams Sandra Andersson historisk när hon som första svenska kvinna vann på den amerikanska proffstouren PWBA. Under tisdagen var hon tillbaka i den svenska vardagen och tog ett SM-silver, efter att som enda nordvästskåning tagit sig till final under SM-veckan i Malmö.
Joline Persson Planefors från Team X-Calibur tog guldet.
– Klart att jag alltid vill vinna, men jag kände inte att jag var så bra som jag kan vara inför den här tävlingen. Jag får vara nöjd med silvermedaljen, men guld smakar bättre, säger Sandra Andersson.
Hur gott guld smakar fick hon erfara i USA. Med lite distans har intrycken efter succén i Fountain Valley Open (Kalifornien) hunnit smälta in för Sandra Andersson.
– Det var verkligen en dröm sedan barnsben som uppnåddes och väldigt stort och känslosamt.
– Det har varit ett mål sedan jag visste att det var möjligt, när jag var i en tv-final och förlorade för tre år sedan. Då visste jag att kapaciteten fanns. Sedan dess har jag verkligen försökt att bli bättre, stärka mig mentalt och prioritera mig själv för att kunna prestera så bra som möjligt.
Vad siktar du mot nu då?
– Mina långsiktiga mål har jag inte riktigt kommit underfund med ännu. Drömmen om att vinna en proffstävling och minst ett VM-guld har alltid funnits där. Nu har jag uppnått ett av dem, då tar det tid att smälta allt och hitta rätt motivation och tankesätt. Man får inte nöja sig.
Redan i slutet av augusti får Sandra Andersson chansen att kröna sitt 2019 med karriärens andra stora milstolpe. Då väntar VM i Las Vegas.
– Med tanke på säsongen jag har i ryggen känner jag mig väldigt exalterad över att det snart är VM. Jag vet att jag kan prestera på den nivån och det känns riktigt lovande. Det ska bli väldigt kul att se om jag kan ta fram det när vi väl är där, säger Sandra Andersson.
Gå till toppen