Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vårens utropstecken kör vidare i guldlaget

Ett av vårens stora utropstecken är klar för två nya år i EVS.

Matilda Ekholm var en härlig profil när EVS vann vårens SM-guld och nu är det klart att hon stannar i klubben.Bild: MATHILDA AHLBERG
Häromdagen skrev Nora Andersson på ett nytt kontrakt med Engelholm och nu har mästarklubben förlängt även med Matilda Ekholm, en av SM-slutspelets stora profiler, inte minst tack vare sina suveräna servar.
– Det här känns jättebra. Precis som Nora har Matilda tagit rejäla kliv den senaste tiden och det är två tjejer som kompletterar varandra perfekt, säger sportchefen Fredrik Tågsjö.
Matilda Ekholm kommer ursprungligen från Ystad, men hon valde Ängelholm före RIG i Falköping, när det var dags att börja på gymnasiet. Nu har Ekholm avverkat sin tredje säsong i klubben, i början av juni tog hon studenten och nu ska hon kombinera arbete med fortsatt volleybollsatsning.
– Matilda är ytterligare ett bevis på att spelare som väljer oss, i stället för RIG, får en bättre kurva tack vare den tuffare sparring vi har. Sedan har Matilda själv verkligen gjort jobbet, hon har skött träningen och arbetat stenhårt hela tiden. Det ger utdelning.
Precis som Nora Andersson har Matilda Ekholm, som fyller 19 år i september, skrivit på ett tvåårskontrakt och med hennes nya avtal har EVS gjort klart med fem spelare (Vilma Andersson, Nora Andersson, Julia Axelsson Svärd och Kirsten van Leusen var klara sedan tidigare) från vårens guldlag. Fredrik Tågsjö hoppas kunna signa ytterligare två inom kort, Hanna Ardenvik är tänkt som ny andrepassare efter Sofia Erlandsson och sedan räknar EVS kallt med att landslagsliberon Klara Andersson kör vidare.
– När det gäller Veri Rizzoll vet vi att vi kommer att få nytta av henne också, i någon form. Hon vill gärna ta ett steg tillbaka som spelare, för att släppa fram de yngre. Men Veri kommer säkert att fortsätta träna och vara beredd, om det skulle behövas.
På värvarfronten handlar det i första hand om att få in en svensk center och tre utländska proffs.
– Det jobbet kommer vi snart att intensifiera, men vi ligger bra till, tycker Fredrik Tågsjö. I år tänker vi köra med tre proffs redan från start, med tanke på vårt spel i Europa.
Gå till toppen