Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bayona regisserar nya ”Sagan om ringen”

Juan Antonio Bayona ska regissera de första två avsnitten av Amazons kommande jättesatsning på en tv-serie som utspelar sig i JRR Tolkiens fantasyvärld, rapporterar Deadline.
Den spanske regissören ligger bland annat bakom ”Jurassic world: Fallen kingdom” från 2018 och katastrofdramat ”The impossible” från 2012. Han regisserade även de två första avsnitten av serien ”Penny dreadful”.
”JRR Tolkien skapade en av de mest extraordinära och inspirerande historierna någonsin, och för mig som varit ett fan hela mitt liv är det en ära och ett nöje att ta en plats i det här fantastiska teamet”, säger Bayona i ett uttalande.
Det var i november som Amazon avslöjade att man köpt tv-serierättigheterna till ”Sagan om ringen”, och ämnar göra flera säsonger av tv-serien som ska utspela sig innan den klassiska trilogin. Likt Peter Jacksons tidigare filmtrilogier ska serien spelas in i Nya Zeeland.
Gå till toppen