Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Boeing lovar nära en miljard till anhöriga

Boeing utlovar ersättning värd närmare en miljard kronor till anhöriga till de som dog i olyckorna med 737 Max 8-plan. Här är bolagets högste chef Dennis Muilenberg. Arkivbild från 29 april.Bild: Jim Young/AP/TT
Boeing avsätter motsvarande närmare en miljard kronor för att ersätta anhöriga till personerna som omkom i det senaste årets två stora flygolyckor med Boeing-plan.
Bolaget beklagar de totalt 346 dödsfallen i olyckorna i Etiopien i mars i år, med Ethiopian Airlines, och vid Indonesiens kust, med Lion Air, i oktober förra året.
”Familjer och anhöriga till de som var ombord har våra djupaste sympatier och vi hoppas att denna första utsträckta hand kan hjälpa dem att få tröst”, säger Boeings ordförande och vd Dennis Muilenburg enligt ett pressmeddelande.
Den utlovade ersättningen står vid sidan av de pågående rättsfall där anhöriga stämt Boeing.
Bägge olyckorna skedde med flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 och flygplanstillverkaren är föremål för en lång rad utredningar av hur modellen utvecklades.
Gå till toppen