Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frias för dödsskjutning i Enskededalen

Offret sköts till döds i en lägenhet i södra Stockholm i vintras. ArkivbildBild: Johan Nilsson/TT
En 20-årig man frias för mordet på en ung man i Enskededalen i södra Stockholm i december förra året. Han frias också från misstankarna om medhjälp till mord, enligt en dom från Södertörns tingsrätt.
Utgången var väntad då rätten när förhandlingen var klar beslutade att släppa mannen ur häktet. Det finns visserligen omständigheter som är försvårande för den tilltalade, men bevisningen räcker inte till för en fällande dom.
”Det finns inte någon direkt eller teknisk bevisning, till exempel vittnesuppgifter, fingeravtryck, blodspår, tändstickspartiklar eller liknande spår, som knyter den tilltalade till gärningen”, säger rättens ordförande Claudia Vadaszi i ett pressmeddelande.
Offret sköts med flera skott i huvudet och kroppen i en lägenhet i Enskededalen den 16 december. Mannen, som var i 20-årsåldern, skadades så svårt att han avled på platsen.
20-åringen döms dock till skyddstillsyn för narkotikabrott och två fall av brott mot vapenlagen.
Gå till toppen