Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Varför ingen gästparkering på Koppargården?

Insändarskribenten kritiserar Landskronahems åtgärder som hon anser skapar parkeringsproblem för dem som bor på Koppargården i Landskrona.

I en artikel ”Alla på Koppargården ska få egen parkering” i HD från 10/2 2019 står det att Landskronahem vill ta bort "skrotbilarna" från området med inslag av en bild på en övergiven bil som bevis. Man kan också läsa att ”Det står vissa skrotbilar på pallar och det skapar inte trygghet”. Hur "skrotbilar" och trygghet häger ihop framkommer inte, men det hade varit intressant att få förtydligat, då det verkar vara det huvudsakliga problemet.
Finns det forskningsunderlag eller statistik som visar att området är mindre tryggt än andra områden i Landskrona, eller är det baserat på lösa antaganden?
Det är sorgligt att Landskronahems vd tror att hyresgästerna på Koppargården ställer sina bilar på pallar.
Landskronahems styrelse vill inte att ”alla andra använder det som långtidsparkering” Styrelsen syftar sannolikt på parkeringsplatser på Koppargården, men kan styrelsen förtydliga vem är ”alla andra” och hur lång är långtidsparkering?
Det råder ingen brist på parkeringsplatser på Koppargården och det påstådda fria parkeringar, inklusive gästparkering har betalats av hyresgästerna i alla år. Är det inte anmärkningsvärt att Landskronahem nu ger ”egen parkering till alla”? I själva verket tar Landskronahem bort parkering för våra gäster som respektlös kallas för ”alla andra”.
Vid kontakt med en ansvarig för Landskronahem Norrestad, per telefon blev jag upplyst att det inte heller finns någon möjlighet att köpa en parkeringstillstånd. En gäst kan kanske stanna över helgen men två-tre veckor är inte möjligt. Hen var inte särskilt tillmötesgående och la på luren.
Självklart att ”skrotbilar” ska bort! Men att beskylla sina hyresgäster är bekymmersamt oansvarigt, likaså att ta bort parkeringen för gästerna.
Landskronahem borde uppträdda som en värdig hyresvärd. Ta ansvar för ett trivsamt boende för alla sina gäster.
Ta bort både ”skrotbilar” och ogräset som växer sig högt framför våra entréer, ersätt lekplatser och cykelställen som har förfallit på grund av bristande underhåll och bara tagits bort.
Och en gästparkering är en självklarhet i ett bostadsområde som Koppargården inte minst med tanke på det geografiska läget.
Regina, hyresgäst sedan 1974
Gå till toppen