Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny seger för Ståhl: ”Väldigt hög nivå”

Det blev inget nytt monsterkast i Karlstad. Men Daniel Ståhl fick iväg diskusen 68,93 meter och tog en ny, överlägsen seger. – Det är väldigt hög nivå i sådana här svåra förhållanden, säger diskusstjärnan.

Daniel Ståhl under friidrottstävlingen på Tingvalla IP i Karlstad.Bild: Pontus Lundahl/TT
Daniel Ståhl fick perfekta förhållanden i Bottnaryd i lördags och förbättrade då också sitt svenska rekord till 71,86, vilket även är världsårsbästa.
De längderna var inte möjliga på Tingvalla IP i Karlstad, som bjöd på svåra vindar och lite kylslaget väder. Men Daniel Ståhl radade ändå upp en imponerande jämn serie, med bland annat två kast på nästan 69 meter (68,93 samt 68,88).
– Det motsvarar nog 71 meter ungefär, kan man säga. Så det är väldigt hög nivå i sådana här svåra förhållanden, säger Ståhl.
– Det är bara kul, vi har jobbat stenhårt med tekniken jag och min tränare, det är därför det blir så långa längder.
Det blev dessutom en ny seger över främste konkurrenten hittills i sommar, Fedrick Dacres – som sedan i lördags får nöja sig med att vara världstvåa. Det blev dessutom en tydlig seger, eftersom jamaicanen stannade på 65,43 som längst.
– Daniel är så bra att det nästan inte går att förstå. Han slår ju Dacres med flera meter, konstaterar förbundskapten Karin Torneklint, som var på plats för att följa GP-tävlingen, imponerat.
Även Fedrick Dacres möter dock upp med ett stort leende, trots att resan till Karlstad slutade med ett för honom rätt blygsamt resultat.
– Min kropp gjorde inte riktigt vad den skulle, men det var väl lite jetlag, jag har ju precis kommit till Europa, säger han.
– Det är alltid kul att tävla mot Daniel, men jag var inte riktigt redo i dag.
Utöver Ståhl tävlade bland andra Angelica Bengtsson i Karlstad. Stavstjärnan satte svenskt rekord, 4,76 meter, i Rom för en månad sedan. Men de senaste tävlingarna har inte alls gått lika bra.
I Karlstad rev Bengtsson ut sig redan på ingångshöjden 4,47 meter och blev utan resultat.
– Jag är så självkritisk just nu så jag borde egentligen inte säga något alls, säger hon.
– Det är bara att försöka glömma det här, nollställa och gå vidare.
Gå till toppen