Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny toppvärvning till OV: ”Min främsta styrka är målskyttet”

Han var nära utlandsspel i Frankrike och Tyskland. I stället valde Emil Hansson OV Helsingborg där han blir lagkamrat med sin bror Oskar.

Emil Hansson, här i Eskilstuna Guif, är klar för OV.Bild: MAXIM THORÉ
De tunga värvningarna har duggat tätt för OV Helsingborg under silly season. Senaste namnet att förstärka: 23-årige Emil Hansson som närmast kommer från Eskilstuna Guif, där han varit en notorisk målskytt de senaste tre säsongerna.
I vintras gjorde högersexan 95 stycken.
– Totalt har det väl blivit 370-380 under de här tre säsongerna, så målskyttet är min främsta styrka, säger Emil Hansson som har skrivit på ett tvåårsavtal med OV.
– Jag ville inte vara kvar i Eskilstuna Guif och kände mig redo för ett byte. OV har något spännande på gång, har fått behålla sin stomme och gjort några fina förstärkningar. I och med att brorsan spelar där har jag ganska bra koll på dem.
Brorsan är Oskar Hansson, lagkapten och trotjänare i OV.
– Det är en dröm för oss att spela tillsammans. Jag ser bara positiva saker med att vara i samma lag.
Emil Hansson hade dock andra alternativ i sin jakt på ny klubb.
– Det var väldigt nära att det blev något med en klubb i utlandet. Jag kollade på de bästa ligorna, den franska och tyska.
Han är fostrad i Näsby, debuterade i handbollsligan med Kristianstad 2015 och flyttade sedan till Eskilstuna. På meritlistan finns även 62 U-landslagskamper.
– Jag har haft en väldigt stor roll i Eskilstuna, förutom målskyttet skulle jag vilja säga att attityden, kontringsspelet och ett aggressivt försvarsspel är det som utmärker mig som spelare, säger Emil Hansson.
Gå till toppen