Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny toppvärvning till OV: ”Min främsta styrka är målskyttet”

Han var nära utlandsspel i Frankrike och Tyskland. I stället valde Emil Hansson OV Helsingborg där han blir lagkamrat med sin bror Oskar.

Emil Hansson, här i Eskilstuna Guif, är klar för OV.Bild: MAXIM THORÉ
De tunga värvningarna har duggat tätt för OV Helsingborg under silly season. Senaste namnet att förstärka: 23-årige Emil Hansson som närmast kommer från Eskilstuna Guif, där han varit en notorisk målskytt de senaste tre säsongerna.
I vintras gjorde högersexan 95 stycken.
– Totalt har det väl blivit 370-380 under de här tre säsongerna, så målskyttet är min främsta styrka, säger Emil Hansson som har skrivit på ett tvåårsavtal med OV.
– Jag ville inte vara kvar i Eskilstuna Guif och kände mig redo för ett byte. OV har något spännande på gång, har fått behålla sin stomme och gjort några fina förstärkningar. I och med att brorsan spelar där har jag ganska bra koll på dem.
Brorsan är Oskar Hansson, lagkapten och trotjänare i OV.
– Det är en dröm för oss att spela tillsammans. Jag ser bara positiva saker med att vara i samma lag.
Emil Hansson hade dock andra alternativ i sin jakt på ny klubb.
– Det var väldigt nära att det blev något med en klubb i utlandet. Jag kollade på de bästa ligorna, den franska och tyska.
Han är fostrad i Näsby, debuterade i handbollsligan med Kristianstad 2015 och flyttade sedan till Eskilstuna. På meritlistan finns även 62 U-landslagskamper.
– Jag har haft en väldigt stor roll i Eskilstuna, förutom målskyttet skulle jag vilja säga att attityden, kontringsspelet och ett aggressivt försvarsspel är det som utmärker mig som spelare, säger Emil Hansson.
Gå till toppen