Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snart öppnar Pilåkersgatan igen

Asfalteringen på Pilåkersgatan är i full gång. Det betyder att man är ytterligare ett steg på vägen till en färdig länk genom Karlslundsområdet.

Asfalteringen påbörjades förra veckan, och om allt går som planerat ska vägen kunna öppnas upp vecka 29, från den 15 juli.Bild: Matilda Ermeland
Vägarbetet genom Karlslundsområdet har hållit på länge och Pilåkersgatan har varit avstängd sedan årsskiftet.
Men nu börjar det bli färdigt och asfalteringen av vägen är i full gång.
– Om inget oväntat händer så räknar vi med att kunna öppna Pilåkersgatan för trafik vecka 29, säger projektledare Goran Djuric.
Samtidigt har nästa etapp precis påbörjats. Det innebär att Idrottsvägen mellan Emaljgatan och Pilängstorget kommer att vara avstängd året ut.
Asfalteringen på Pilåkersgatan är i full gång.Bild: Matilda Ermeland
Vägarbetet ska dock inte påverka möjligheten att lämna och hämta barn på Pilängsgårdens förskola och Pilängskolan.
– Nej, det ska inte vara något problem. Antingen kommer entreprenören göra så att man delar upp arbetet i två delar, eller så bygger man en tillfällig väg till skolan, förklarar Goran Djuric.
Arbetet på Idrottsvägen kommer att påverka stadsbusslinje 2.
– Landskrona stad har lagt fram en alternativ rutt som skulle göra det så smärtfritt som möjligt för de boende i området. Men exakt hur rutten läggs är upp till Skånetrafiken, säger Goran Djuric.
Gå till toppen