Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullmäktige vill rusta upp sin mötessal

Bättre ljud och ljus och kanske även möjligheten att sända sina möten till Bjuvs invånare står på kommunfullmäktiges önskelista inför 2020. Kommunen vill satsa pengar på att rusta upp sin sammanträdeslokal - aulan på Varagårdskolan.

Kommunfullmäktige sammanträdeslokal i Varagårdsskolans aula är i behov av upprustning. Närmare bestämt är det en översyn av akustiken, ljud, ljus och annan teknik i lokalen som efterfrågas.
Ledamöterna har svårt att höra varandra och ibland uppstår det rundgång i ljudanläggningen.
Andra gånger händer det att mikrofonerna lägger av berättar kommunstyrelsens ordförande Martin Fridehjelm (S) .
– Utrustningen är inte den bästa helt enkelt, och det är inte bra när det till exempel kommer åhörare eller representanter från pressen är här. Alla måste kunna följa vad som sägs, även i en liten kommun. Ytterst är det ju en demokratifråga, säger han.
Redan i slutet av 2018 gav därför kommunfullmäktiges presidium i uppdrag åt förvaltningen att utreda vilka tekniska förbättringar som kunde göras samt om möjligt bereda plats för dessa i budgeten för 2020.
Kommunens fastighetsavdelning har nu tagit fram förslag till budgetunderlag.
Martin Fridehjelm (S), kommunfullmäktiges ordförande.Bild: Annsofie Wieland
Kostnaden har beräknats till cirka 820 000 kronor och åtgärderna som övervägs är till exempel akustikplattor i taket och även något ljudabsorberande material på väggar. En annan detalj är ny ljusarmatur i taket eftersom lokalen är ganska mörk.
Från fullmäktiges presidium finns också ett önskemål om att det i framtiden ska gå att spela in och eventuellt också sända sammanträdena via facebook eller en weblänk.
– På sikt hade det kunnat vara en bra sak att kunna erbjuda, även om det i realiteten kanske bara är ett fåtal som tittar, säger Martin Fridenhjelm.
Om det ska bli möjligt går förstås också priset på upprustning upp. En IT-installation och IP-adress beräknas kosta ca 30 000 kronor.
– Sammanlagt innebär detta en stor kostnad för kommunen, och därför måste vi veta att vi satsar rätt. Men man ska förstås komma ihåg att en sådan här upprustning inte bara kommer oss politiker till godo, alla som använder aulan kan ju ha glädje av detta, säger Martin Fridenhjelm.
Gå till toppen