Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Omfattande strömavbrott i Landskrona

På torsdagskvällen inträffade ett större strömavbrott på väster i Landskrona.

Strömavbrottet inträffade strax före klockan 20.
Enligt Landskrona Energi var större delen av väster drabbat och både elnätet och internet låg nere i nästan fyra timmar. Landskrona Energis hemsida och journummer hade också problem, vilket innebar att företaget var tvungna att kommunicera med sina kunder via Facebook.
– Vi jobbar på att ta reda på vad det är som stör ut vår hemsida och telefonin och sen har vi folk från elberedskapen som är ute och gör omkopplingar i nätet för att hitta felet, sa Johan Holmstedt, vd på Landskrona Energi, i samband med strömavbrottet.
Vid 21.10-tiden hade man lokaliserat felet till en särskild högspänningskabel. Inledningsvis trodde man att felet skulle vara åtgärdat vid 22-tiden, men senare meddelades att arbetet tog längre tid än förväntat. Vid 23.37 meddelade Landskrona Energi att samtliga kunder fått strömmen tillbaka.
Gå till toppen