Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sportvagnsfest på Ring Knutstorp

Sportvagnsälskaren får i helgen 5–7 juli sitt lystmäte på Ring Knutstorp, utanför Kågeröd. Svenskt sportvagnsmeeting genomförs för 46:de gången och väntas som vanligt samla mängder av bilentusiaster.

Bild: Racefoto/Bengt-Åce Gustavsson.
Tävlingen samlar mer än 280 sportvagnar, historiska formel- och standardbilar från Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Finland.
Tät och dramatisk racing utlovas i 14 heat med allt från klassiska förkrigsbilar som Riley 9 Brooklands från 1931 till toppmoderna racersportvagnar som Corvetter och Lotus
En klassisk Hundkoja kan också ses på Ring Knutstorp.Bild: Racefoto/Bengt-Åce Gustavsson
Racingdueller utlovas i helgen.Bild: Racefoto/Bengt-Åce Gustavsson
Här finns även gott om skånska deltagare, bland annat Anders Schildt från Rydebäck i en Austin Healy 3000. Bengt-Åke Bengtsson från Ödåkra, Anders Ek från Åstorp och Mats Ek från Ekeby deltar med varsin Lotus Elan.
Arrangerade MSCC, Malmö Sports Car Club, ordnar även ett sportvagnsrally med start mellan klockan 8–11.30 i Malmö och mål på Ring Knutstorp. 110 sportvagnar är föranmälda för att med hjälp av en ”road book” köra på sommarvackra vägar upp till Ring Knutstorp, i sin egen takt.
Kenneth Nilsson från Bjuv deltog i fjol i sin Ferrari F430. (Arkivfoto)Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Svenskt sportvagnsmeeting är en träffpunkt för bilentusiaster, både tävlande och publik. Öppen depå gör det möjligt att på nära håll titta på tävlingsbilarna och få en pratstund med förare och mekaniker.
Helgen inleds med träning och fritt inträde under fredagen. Hela tidsschemat med information om tävlingarna hittar du här på arrangörens hemsida.
Läs också Given träff för sportvagnsentusiasterna
Gå till toppen