Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-coachen tvingas klara sig utan anfallskuggen

Viktor Wihlstrand är tillbaka, men både Robin Hofsö och Jesper Lernesjö saknas i Landskrona BoIS i bortamatchen mot Tvååker.

Billy Magnusson, tränare i BoIS.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Efter den efterlängtade segern mot Utsikten senast (1–0) avslutar Landskrona BoIS vårsäsongen via bortamöte mot ett Tvååker som ännu har inte vunnit på hemmaplan den här säsongen.
– Tvååker är ett lag som oftast väljer att spela med ett lågt försvarsspel och satsa på fasta situationer. För oss gäller det att vi fortsätter vara duktiga i speluppbyggnadsfasen, men också utvecklar sista tredjedelen. Det var ett steg framåt senast när vi var mer attackerande. Samtidigt ska vi hitta en balans och inte gå bort oss så vi åker på omställningar, säger BoIS-coachen Billy Magnusson.
Vad betydde segern mot Utsikten?
– Du kan prata om prestation, prestation och prestation, men det är resultaten vi blir bedömda av. Landskrona BoIS är fantastiskt, klubben berör – och man såg i andra halvlek mot Utsikten att det var lite mentalt att vi inte vunnit på länge.
– Klart att segern gav oss en boost och att den betydde mycket.
I BoIS är Viktor Wihlstrand tillbaka från avstängning, vilket innebär att Billy Magnusson har flera formstarka mittbackar tillgängliga.
Däremot saknas både backen Jesper Lernesjö och anfallaren Robin Hofsö.
– Robin fick en smäll igen senast, på samma höftskada han haft problem med. Någonstans måste han få en lite längre vila, så han är ur spel. Jesper har tyvärr åkt på ett ryggskott, säger Billy Magnusson.
BoIS drar igång igen efter semestern den 3 augusti när Utsikten väntar på bortaplan.
Gå till toppen