Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glädjebeskedet – Johanna Larsson spelar i Båstad

Johanna Larsson.Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Under fredagen åkte Johanna Larsson ut ur Wimbledons dubbelturnering. Hon och Kirsten Flipkens fick se sig besegrade i andra omgången mot Nadija Kitjenok, Ukraina, och Abigail Spears, USA, i två raka set.
Respasset innebär dock goda nyheter för Båstads tennispublik. Helsingborgs TK:s Johanna Larsson, 30, har aviserat att hon kommer att spela i 125 000 dollars-turneringen, som inleds på måndag, vilket ger svensk stjärnglans till evenemanget.
– Jag har inte pratat med Johanna efter dubbeln, men innan har hon sagt att hon kommer att spela i Båstad om hon åker ut. Så det tar jag för givet, säger turneringschefen Sofia Arvidsson.
– Klart att det betyder jättemycket. Johanna älskar att spela i Båstad och publiken älskar att se henne spela. Det är win-win. Det var synd för henne att hon åkte ut i dubbeln, men bra att hon får en ny chans i Båstad.
Johanna Larsson behöver inget wildcard till Båstad, utan får en plats tack vare sin rankning, som just nu är 166:a i världen. Det innebär att tävlingsledningen kunnat dela ut wildcard till en annan svenska: 25-åriga Cornelia Lister.
Turneringen inleds på måndag och det är huvudtävling som väntar direkt. Något kval spelas inte och lottningen görs under söndagseftermiddagen.
Gå till toppen