Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: Mitov Nilsson nära övergång till HIF

David Mitov Nilsson. Arkivbild.Bild: JOSEFINE LOFTENIUS
Enligt uppgifter till Expressen är HIF intresserade av Peking-målvakten David Mitov Nilsson. Den 28-årige målvakten sitter just nu på ett utgående kontrakt och enligt uppgifter är han alltså på väg att lämna klubben.
– Det är ingenting som jag vill kommentera, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.
– Jag vet ju vem grabben är, men jag har för egen del inga kommentarer kring honom och det intresse vi må ha. Jag är, i den här frågan, inte rätt man att ringa.
Men letar ni efter en målvakt?
– Jag skulle säga som så att vi inte letar efter målvakt som någon priolösning. Vi har Kalle, men vi har ett bekymmer i att nästa man, vår andremålvakt just nu, verkligen, verkligen är ung. Att vi behöver binda en back-up på målvaktssidan är alldeles klart, men det vi letar efter och det som vi prioriterar i nuläget är offensiva krafter.
HIF:s Kalle Joelsson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Samtidigt är IFK Norrköping, i sin tur, intresserade av HIF-målvakten Kalle Joelsson, som spelat samtliga allsvenska matcher för klubben den här säsongen.
– Det var som tusan rent. Det var helt nytt för mig. Det jag kan säga är att det i så fall måste vara en lösning för framtiden. Han är ju vår spelare och jag har svårt att se att vi på något vis skulle kunna leva utan honom, säger Krister Azelius.
2015 var David Mitov Nilsson med och vann SM-guld med Norrköping, men under den gångna säsongen har han varit andremålvakt efter Isak Pettersson.
Gå till toppen