Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunchrester och morotsblast blir mat på nytt i kök som räddar käk

När blomkålsbladen blir buljong, resterna till lunchpaket och morotsblasten till örtolja väger soppåsen lätt. Tio restauranger i nordvästra Skåne har hoppat på projektet ”Kök som räddar käk”.

”Det är fantastiskt att vi fått så bra resultat på kort tid. Alla jobbar för mindre svinn”, säger ägaren Björn Hofmann von Baltenau. Köksmästaren Jonathan Lundgren har ett nytt tänk framför grytorna på Dunkers.Bild: Tom Wall
– Eftersom det är bra för miljön och jag tjänar pengar på det finns ingen anledning att låta bli, säger Björn Hofmann von Baltenau, restaurangchef på Dunkers kulturhus.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen