Annons

Annons

De ställer om för klimatet

Lunchrester och morotsblast blir mat på nytt i kök som räddar käk

När blomkålsbladen blir buljong, resterna till lunchpaket och morotsblasten till örtolja väger soppåsen lätt. Tio restauranger i nordvästra Skåne har hoppat på projektet ”Kök som räddar käk”.

”Det är fantastiskt att vi fått så bra resultat på kort tid. Alla jobbar för mindre svinn”, säger ägaren Björn Hofmann von Baltenau. Köksmästaren Jonathan Lundgren har ett nytt tänk framför grytorna på Dunkers.

Bild: Tom Wall

Annons

– Eftersom det är bra för miljön och jag tjänar pengar på det finns ingen anledning att låta bli, säger Björn Hofmann von Baltenau, restaurangchef på Dunkers kulturhus.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy