Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seger om Lindahl: ”Hedvig väljer sina ord”

Hedvig Lindahl beskrev en maktkamp om ledarrollen i det svenska fotbollslandslaget. Caroline Seger tonar ned det som sagts.
– Hur Hedvig väljer sina ord, det är väl Hedvig, skulle jag säga, säger lagkaptenen.

Sveriges målvakt Hedvig Lindahl och lagkapten Caroline Seger. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
När det svenska landslaget hade pressträff efter VM-semifinalförlusten mot Nederländerna i Lyon berättade Hedvig Lindahl om en maktkamp med Caroline Seger. Inför bronsmatchen mot England i Nice gav lagkapten Seger sin bild.
– Relationen till Hedvig är bra, jag tycker inte vi har några problem. Hur Hedvig väljer sina ord, det är väl Hedvig, skulle jag säga, säger Seger.
Enligt Lindahl har veteranduon inte alltid dragit jämnt, haft en relation som kan liknas vid två partier i opposition, men kommit varandra närmare de senaste fem åren. Målvakten har under tiden i landslaget velat vara lagkapten, men aldrig bett om det.
Mittfältaren Caroline Seger svarade på Lindahls resonemang under en presskonferens på fredagen.
– Att bli lagkapten är någonting man blir tillfrågad. Det är ingenting man liksom bestämmer själv. Jag har haft förmånen att vara lagkapten sedan 2009, om jag inte minns fel. För mig har det varit en fantastisk ära, och något som jag är otroligt stolt över – att få leda landslag efter landslag, säger Seger och tillägger:
– Och något har jag ju gjort bra eftersom jag fått fortsatt under tio års tid.
Gå till toppen