Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya utspelet mot Trump: ”En översittare och mobbare”

USA:s veteranback Ali Krieger stöttar sin lagkamrat Megan Rapinoe i ordkriget med Donald Trump. Arkivbild.Bild: Julio Cortez/AP/TT
Ordkriget mellan USA:s president Donald Trump och anfallsstjärnan Megan Rapinoe har skapat rubriker under fotbolls-VM. Nu stöttas Rapinoe av sin lagkamrat Ali Krieger.
– Jag vägrar respektera en man som inte förtjänar någon respekt, säger Krieger till CNN.
Fejden grundar sig i ett uttalande från Megan Rapinoe om att hon ”inte tänker åka till det jävla Vita huset” om USA vinner VM. Anfallaren har också, som en protest, valt att stå tyst under nationalsången.
”Megan borde vinna först innan hon pratar”, skrev Trump på Twitter.
Efter Donald Trumps tweet svarade Ali Krieger snabbt:
Till CNN säger Ali Krieger att hon inte kommer att acceptera en inbjudan till Vita huset och stöttar sin landslagskollega.
– Jag tror att tystnaden indirekt kan stödja förtryckaren. Jag ville inte att Megan skulle känna att hon går igenom det här själv. Många av oss känner precis som hon gör. Vi kan fokusera på två saker samtidigt. Det kräver inte så mycket att tweeta ett budskap och sedan fokusera på vad vi gör här, vilket är att vinna.
Förutom Krieger och Rapinoe sade anfallsstjärnan Alex Morgan till TIME Magazine i mars månad att även hon inte kommer att acceptera en inbjudan till Vita huset. Ali Krieger kallar bland annat Donald Trump för en ”mobbare”.
– Jag vägrar att bara luta mig tillbaka och titta på när en översittare, en mobbare pratar till min vän på det sättet. Jag stöttar henne som en vän. Hon ska inte behöva känna att hon står ensam, säger Ali Krieger.
USA möter Nederländerna i VM-finalen på söndag.
Läs också Upp till kamp, Sverige. För medaljer och jämställdhet.
Läs också Rapinoes hyllning av Sverige: ”Bland de bästa”
Läs också USA:s succé får Nike att jubla – sålt mer än någonsin
Läs också Rapinoe svarar Trump: ”Står fast vid mina kommentarer”
Gå till toppen