Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cori Gauff vidare efter bragdvändning

Cori Gauff har gjort det igen. Den amerikanska 15-åringen är vidare till den fjärde omgången i Wimbledon – detta efter en sanslös bragdvändning mot slovenskan Polona Hercog. – Jag är så lättad, säger Gauff i Eurosports sändning.

Cori Gauff är sensationellt nog vidare till den fjärde omgången i Wimbledon.Bild: Ben Curtis/AP/TT
Cori Gauffs framgångssaga fortsätter – och den tycks bara bli mer och mer sensationell ju längre tiden går.
Som den yngsta Wimbledon-deltagaren hittills inledde amerikanskan sin grand slam-debut med att direkt besegra femfaldiga mästaren Venus Williams i två raka set. Succén fortsatte sedan med en lika övertygande vinst även i match nummer två mot 2017 års semifinalist Magdalena Rybarikova.
I den tredje omgången var Gauff däremot mer eller mindre uträknad mot 60-rankade Polona Hercog. Detta vid underläge med 3–6 och 4–5 i det andra setet i slovenskans serve.
Men Gauff gav inte upp, räddade två matchbollar – och tvingade sedan fram ett skiljeset efter vinst med 9–7 i tiebreak.
Den 313-rankade (!) spelaren såg sedan ut att vinna det tredje setet klart, men Hercog svarade och vände 1–4 till 4–4. När utgången var som mest oviss, vid ställningen 6–5, lyckades Gauff ordna fram en matchboll.
En lång bollduell senare slog Hercog ut – och Gauff firade nästan som om hon vunnit hela turneringen inför en euforisk publik på centercourten.
– Jag är så lättad, säger hon direkt efter segern i Eurosports sändning och fortsätter:
– Jag visste att jag kunde komma tillbaka oavsett vad resultattavlan visade. Jag körde bara på och det gick vägen.
På frågan om Cori Gauff kunde föreställa sig ett scenario där hon som 15-åring skulle erövra Wimbledon-publikens hjärtan svarar hon:
– Nej, verkligen inte. Publiken var helt fantastisk. Alla hejade och trodde på mig. Det var helt otroligt.
Även nästa motståndare blir något att bita i för Gauff – minst sagt.
I den fjärde omgången väntar världssjuan Simona Halep. Rumänskan hade tidigare på fredagen inga bekymmer att slå ut 40-rankade vitryskan Victoria Azarenka och vann i två raka set, 6–3, 6–1.
För danska Caroline Wozniacki är det däremot slutspelat i Wimbledon.
Den före detta världsettan, numera nummer 19 på WTA-rankningen, föll i två raka set mot 50-rankade kinesiskan Zhang Shuai (4–6, 2–6) – och nådde därmed inte längre än till grand slam-turneringens tredje omgång.
Gå till toppen