Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Haganässkolans fritidsgård flyttas till Björnekulla

En fritidsgård som servar alla skolor i Åstorps tätort är något bildningsnämndens politiker vill se. Nu måste Haganässkolans fritidsgård stängas på grund av renoveringar – och flyttar då in till Björnekullas fritidsgård.

Snart ska den gamla Haganässkolan börja rivas och moduler för skolbarnen har börjat byggas upp kring skolan. Men även fritidsgården behöver en ny plats att hålla till på.
När bildningsnämnden hade sammanträde i juni beslutade man sig för att flytta Haganässkolans fritidsgård till Björnekullas/sporthallens fritidsgård. I framtiden är tanken att det ska finnas en större fritidsgård för alla skolor på orten.
– Planen är nu ifrån de som jobbar med fritidsverksamheten att man ska ha en fritidsgård i centrum. Då kan vi ha mer öppettider på den och den kan serva alla skolorna, säger nämndens ordförande Reino Persson (S).
Eftersom personal som jobbar inom fritidsverksamheterna på skolorna även jobbar på fritidsgården skapar det ändå en trygghet för barnen som då inte längre har fritidsgård på sin skola, menar Reino Persson.
Flytten till den befintliga fritidsgården på Björnekulla blir en temporär lösning och ett steg på vägen i organisationsförändringen av fritidsgårdsverksamheten.
– Vi skulle vilja att man tittar på andra lokaler framöver, säger Reino Persson.
Gå till toppen