Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henrik Rydström: ”Bra och effektfull protest”

Massiva protester präglade de allsvenska arenorna på lördagen. I 20 minuter ekade läktarna effektfullt tysta från lagens supportrar – som demonstrerade sitt missnöje mot polisens villkorstrappa. – Jag är hundra procent på supportrarnas sida. Utan dem är vi ingenting, säger Siriustränaren Henrik Rydström.

IFK Göteborgs klack på läktaren med banderoll med texten "Polisens strategi = ett tyst Ullevi" inför lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall på Gamla Ullevi.Bild: Jonas Lindstedt/TT
Den pågående konflikten mellan fotbollssupportrar och polis har varit ett av herrallsvenskans mest omdiskuterade ämnen under våren. Anledningen är polisens nya strategi för att stävja problematiken runt pyroteknik på svenska fotbollsläktare. Strategin, den så kallade villkorstrappan, har bland annat resulterat i hårdare tag mot de allsvenska supportrarna på läktarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen