Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kvitova vidare till fjärde omgången

Den tvåfaldiga Wimbledonmästaren Petra Kvitova fortsätter att imponera. Den tjeckiska världssexan vann på lördagen mot polska Magda Linette med 6–3, 6–2 i en match som var över redan efter 68 minuter.

Petra Kvitova tackar publiken efter segern mot Magada Linette.Bild: Tim Ireland/AP/TT
Kvitovas seger var övertygande, detta trots att hon inför grand slam-turneringen inte hade spelat en enda match sedan hon dragit sig ur Franska mästerskapen med en armskada.
– Varje match känns bättre. Matcher är den bästa träningen. Men mitt huvud fokuserar kanske mer på armen än på min tennis, säger Kvitova efter matchen.
Hon är därmed vidare till den fjärde omgången – och det för första gången sedan 2014 då 29-åringen senast gick hela vägen i grand slam-turneringen.
I slutet av 2016 blev Kvitova attackerad med kniv i sitt hem av en inbrottstjuv. Hennes händer blev svårt skadade men ett halvår senare var hon tillbaka på tennisplanen – och i början av 2019 visade hon att hon var tillbaka i gammalt gott slag när hon nådde final i Australian Open.
För Kvitova väntar härnäst brittiskan Jo Konta i Wimbledon som på lördagen slog ut amerikanskan Sloane Stephens.
Även Serena Williams och världsettan Ashleigh Barty levde upp till favoritskapet i sina respektive matcher i damsingeln.
Den förstnämnda vann i två raka set, 6–3, 6–4, mot 17-rankade tyskan Julia Goerges. Barty, som nyligen vann Franska mästerskapen, vann å sin sida med förkrossande 6–1, 6–1 mot brittiskan Harriet Dart.
Gå till toppen