Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Linder vann Stosprintern: ”Riktigt läckert”

I november i fjol gjorde Fredrik Linder en omstart som travtränare. På lördagen vann han Stosprintern i Halmstad med 800 000 kronor i förstapriset. I sulkyn satt Kevin Oscarsson som ledde finalen med Zeta Wis AS från start till mål. – Det här var riktigt läckert, sade en mycket glad Fredrik Linder.

Fredrik Linder vann Stosprinten i Halmstad. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Zeta Wise AS är född i Italien och köptes in på auktion i Milano av stall Courant (Anders Ström). Hon imponerade i försöket som hon avgjorde via en vass spurt.
I finalen hade Kevin Oscarsson taktiken klar.
– Jag ville gärna ha ledningen och om det inte skulle krävas alltför hård öppning ville jag gärna behålla spets. 600 meter från mål kändes hon jäkligt bra och då började jag tro på seger. Det blev rätt så säkert även om Örjan (Kihlström) kom fort med Aleppo Pine. Det här är min absolut största seger, sade Oscarsson.
Fredrik Linder var oerhört glad efter storloppssegern och visade att han är tillbaka på allvar. Han är född i travsporten då pappa Björn varit proffstränare med fina framgångar. Fredrik plockade ut tränarlicens år 2000 men slutade åtta år senare. Linder hade varit med om en olycka året innan och fick stora problem med ryggen.
Linder sadlade om och blev bagare i stället men suget efter travsporten fanns ständigt där. Han träffade Magdalena Eriksson som arbetade som hästskötare hos Stefan Melander. Tillsammans startade de upp träningsrörelsen för sju månader sedan.
– Jag gör väl tio procent med hästarna medan Magdalena gör 90 procent av jobbet, hon är fantastisk, sade Fredrik Linder till TV12.
– Zeta Wise AS har haft ett väldigt hårt humör men det har blivit bättre. Hon har både styra och speed.
Zeta Wise AS vann även uttagning till Drottning Silvias pokal i våras men blev oplacerad i finalen på Åby. Men nu kom alltså den stora fullträffen.
Cyber Lane är en av landets bättre äldre travhästar. Han tog hem Gulddivisionen lekande lätt trots ett tufft lopp utvändigt ledande Coktail Fortuna.
– Jag har haft otroligt bra feeling hela veckan och det stämde ju. Hästen har känts väldigt fin och han fick två bra genomkörare i Sweden Cup i slutet av maj och det gjorde honom gott. Även om inte motståndet var det tuffaste så vann han väldigt lätt, sade Johan Untersteiner som inledde sin segergest redan mitt på upploppet.
Cyber Lane var femma i Olympiatravets final och tvåa i Copenhagen Cup bakom Handsome Brad.
– Det är ännu rätt tidigt på säsongen och han har många fina lopp framöver.
Gå till toppen