Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nio skadade i båtolycka utanför Köpenhamn

Nio personer skadades efter en olycka vid ett uppvisningsevenemang för båtar vid Dragör fort på lördagseftermiddagen. Det rapporterar Ekstra Bladet.

Olyckan inträffade runt klockan 16 och polis, flera ambulanser och räddningstjänst ryckte ut till platsen.
Totalt nio personer skadades och tre av dem fördes till sjukhus med allvarliga skador, enligt Köpenhamnspolisen. Senare på kvällen beskrevs läget för de tre som förts till sjukhus vara stabilt, de andra sex personerna fick lättare skador.
Det var vid evenemanget Copenhagen Poker Run olyckan inträffade, där så kallade powerboats, en typ av motorbåtar, skulle ha en show klockan fyra på eftermiddagen. Det handlar om en singelolycka och alla nio som skadades befann sig på samma båt, enligt polisens vakthavande befäl som sett olyckan på video.
– En powerboat träffade en våg snett, vilket orsakade kraftiga skakningar inne i båten. Skakningarna gjorde att personerna på båten kastades runt, säger Jesper Frandsen till Ekstra Bladet.
Båtarna lämnade Islands Brygge på lördagsmorgonen och körde bland annat förbi Malmö innan de åkte mot Dragör, skriver BT.
Gå till toppen