Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sven-Ingvars tidigare pianist död

Thommy Gustafsson, i mitten, och Sven-Ingvars 2016 när bandet fick en plats i Swedish music hall of fame. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Thommy Gustafsson, tidigare medlem i Sven-Ingvars, har avlidit efter en kort tids sjukdom, meddelar bandet på sin Facebooksida.
”Thommy var en kämpe, en man med det största av hjärtan, ett klaviaturens geni. När hans tangenter nu tystnat här på jorden spelar han med absolut gehör vidare i evigheten, alltid saknad, aldrig glömd”, skriver bandet.
Thommy Gustafsson spelade klaviatur och dragspel och började spela med Sven-Ingvars 1987 och var medlem till 2017. Bandets nuvarande sångare Oscar Magnusson minns honom med värme.
– I det här bandet har alla blivit som en extra familj och är nära vänner, så det är tråkigt. Livet kommer fram till en dag då det tar slut, men det känns som att vi har varit med om mycket de senaste åren, säger Oscar Magnusson till Aftonbladet.
Thommy Gustafsson blev 71 år gammal.
Gå till toppen