Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två års fängelse för kvinnofridskränkning

En man i 50-årsåldern döms till två års fängelse efter att ha misshandlat sin sambo upprepade gånger. Mannen nekar till brott.

Mannen ska bland annat ha skurit kvinnan med kniv och dragit henne över krossat glas. Bilden är arrangerad.Bild: Anders Wiklund/TT
Mannen och kvinnan har bott tillsammans på en adress i centrala Landskrona i flera år.
Kvinnan berättar att hon har fått fly från lägenheten vid flera tillfällen då han har misshandlat henne, eller när hon känt sig rädd. Ibland har hon fått övernatta hos en vän eller en granne. Det har också hänt att hon sovit utomhus.
Åtalet mot mannen gäller misshandel vid fem tillfällen. Bland annat ska mannen ha skurit kvinnan i armen, slagit och tagit stryptag på henne.
Vid ett tillfälle ska mannen ha släpat kvinnan genom krossat glas som skar upp hennes ben.
Mannen nekar till händelsen och menar att kvinnan varit berusad och ramlat ovanpå det krossade glaset. Skärsåren fick hon när han försökte hjälpa henne upp.
Flera vittnen berättar att de har sett kvinnan med blåmärken i ansiktet, på armar och ben vid flera tillfällen.
Enligt tingsrättens bedömning finns det ingenting som pekar på att kvinnan skulle ljuga om hur hon utsatts för upprepad misshandel av mannen.
Mannens förklaringar till vad som hänt är, enligt tingsrätten, rena efterhandskonstruktioner.
Tingsrätten dömer därför mannen till två års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han ska också betala 75 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
Gå till toppen