Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gideoniterna i Sverige byter namn

I år fyller Gideoniterna i Sverige 100 år och har bytt namn till Goda nyheter för livet. Arkivbild.Bild: Hasse Holmberg/TT
Den svenska delen av bibelutdelningsorganisationen Gideoniterna har bytt namn och heter numera Goda nyheter för livet, skriver tidningen Dagen. Bytet sker samtidigt som Gideoniterna i Sverige fyller 100 år.
Förra året beslutade organisationen sig för att bryta sig ur den internationella Gideonitorganisationen efter en konflikt om synen på kvinnors medlemskap. Internationellt är det bara män som kan vara medlemmar och förra året beslutade den svenska organisationen att även inkludera kvinnor – vilket även innebar ett slut på det internationella samarbetet med rörelsen.
Numera tillhör Goda nyheter för livet ett nätverk av före detta gideoniter i Storbritannien och Kanada som också lämnat det internationella samarbetet och som nu välkomnar kvinnor som medlemmar.
Gå till toppen