Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lindahl lämnar England: ”Har två förslag”

Hedvig Lindahl har två kontraktsförslag att ta ställning till. Hon blir kvar ute i Europa, men inte i England. – Ingenting är klart men nu har jag i alla fall förslag att ta ställning till och förhoppningsvis ro i hamn, säger Sveriges VM-målvakt.

Hedvig Lindahl verkar snart ha klart med ny klubb.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det blir minst ett år till som Europaproffs för Hedvig Lindahl, som lämnade Chelsea efter den gångna säsongen. Efter ett imponerande fotbolls-VM – mest minnesvärt: den otroliga straffräddningen i åttondelsfinalen mot Kanada – har hon nu två konkreta förslag att ta ställning till.
Det handlar om klubbar som kan konkurrera om Champions League-platser, ingen av klubbarna är engelsk och det lär handla om ettårskontrakt till att börja med. Mer vill inte 36-åringen avslöja.
– Sedan går det fort här. De ändrar sig kanske och värvar in någon ny om jag tar för lång tid på mig. Ingenting är klart men nu har jag i alla fall förslag att ta ställning till, säger Hedvig Lindahl.
– Jag har ingen deadline, men jag känner att man inte kan hasa sig fram i de här besluten, för då måste de såklart gå vidare.
Gissningsvis handlar det om klubbar i franska, tyska, spanska eller möjligtvis italienska ligan. Men när hon väl bestämmer sig kommer beslutet inte enbart att grunda sig på vilken klubb som är bäst för henne som målvakt, utan också vad som passar frun Sabine och barnen Nathan och Timothy.
– Det är väldigt många olika aspekter. Det sportsliga är det som alltid har drivit mig, att jag ska kunna bli en bättre målvakt. Men det är faktiskt så att jag spelar mina sista år i karriären, känns det som just nu, och då kan det vara lite andra grejer som också spelar roll: vad man får för roll, hur det är att vara i staden, det rent ekonomiska eller hur skolgången är för Timothy. Det är många grejer som jag och Sabine tillsammans behöver vrida och vända på.
Fakta

Hedvig Lindahl

Född: den 29 april 1983 i Katrineholm (36 år).

Moderklubb: Gropptorps IF.

Position: målvakt.

A-landskamper/mål: 165/0.

Seniorlubbar: Värmbol (1996–1998), Tunafors (1998–2000), Malmö FF (2001–2003), Trion (lån, 2003), Linköping (2004–2008), Göteborg (2009–2010), Kristianstad (2011–2014), Chelsea (2015–2019).

Gå till toppen