Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Thomas Anvelid

Thomas Anvelid, Höllviken, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 61 år. Hans närmaste är hustrun Cissi, Stephanie och Bastian med familjer, övrig familj och släkt samt många nära och kära vänner.

Thomas Anvelid (1957–2019).Bild: Foto: Privat
Thomas har för väldigt många varit den lugna, trygga och väldigt kloka revisorn som alltid funnits till hands för både kunder, kollegor och kompisar. Att resonera komplicerade beskattnings- och redovisningsfrågor, affärsmässiga händelser, men även rent sociala frågor har alltid varit möjligt för många av oss.
Thomas var malmöiten som alla känner och inte minst Thomas kände alla. Hade han inte växt upp med personen i fråga så hade de gått i samma skola, varit med i samma föreningar eller så var han revisor eller så hade han haft en vänskapsrelation till personen. Thomas var en person som förutom mycket klokskap, hade hög integritet vilket innebar att många anförtrodde sig till honom i diverse diskussioner. Vi är många som förlorat en väldig god livlina!
Jag (Stefan) lärde först känna Thomas under min tid som revisor på Hagström & Sillén (nuvarande EY) i samband med att han som ung driven revisor kom till EY via ett förvärv av företaget Revisorsgruppen år 1990. Efter ett antal år, när vi inte arbetade speciellt mycket tillsammans, blev vi så småningom båda samtidigt delägare i EY under år 1999.
Med delägarskapet började också ett närmare samarbete och genom våra årliga delägarresor, där även våra respektive åkte med, kom Thomas hustru Cissi in i mitt och min hustru Annas liv.
Som många av oss har upplevt så var Thomas och Cissi väldigt inbjudande, generösa och omtänksamma. Kul att umgås med och alltid nära till skratt! Vår vänskap utvecklades även vid sidan om jobbet, vilket ledde till många resor, roliga och spännande aktiviteter, fester och goa skratt.
Förutom att vara revisor i många företag hade Thomas också ett stort intresse för stiftelser och det var därför självklart att tillfråga honom om uppdraget som revisor när vi 2008 bildade Stiftelsen Henrik Superman, en stiftelse som har till syfte att underlätta livet för cancerdrabbade barn och deras familjer. Stiftelsen är en minnesfond efter Henrik Ekelund som alldeles för tidigt fick lämna oss. Så klart ställde Thomas upp ideellt för denna goda sak. Sådan var Thomas!
För ett år sedan firade vi tillsammans med ett gäng vänner midsommar på Mallorca. Vi var ute och seglade och njöt av livet. Inte minst Thomas njöt extra mycket eftersom han just hade gått igenom en lyckad operation och såg med tillförsikt på framtiden. Han var pigg, skrattade, dök i det korallblå vattnet och höll låda precis som vanligt på sin genuina klingande malmöitiska. Det är så vi minns vår underbare vän.
Våra varmaste tankar går till Cissi, Thomas livskamrat sedan många år, Stephanie, Wille och lilla barnbarnet Ronja – morfars solstråle – samt Bastian och Sanna.
Vi bevarar vår gode vän ömt i hjärtat och avslutar med en klassisk Thomas fras: ”Sär så, vi syns!” och nickar mot himlen.
Vännerna Stefan & Anna Langåker
Gå till toppen