Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Full fart i Hyllinge park

Många barn och deras vuxna sökte sig till Hyllinge på måndagen när Åstorps kommun bjöd på aktivitetsfestival med mycket kul på programmet.

Skattjakt, hinderbana med Pansar från Gladiatorerna, graffiti, ansiktsmålning. På Try it finns något för alla.Bild: Moa Dahlin
Det var perfekt väder när aktivitetsfestivalen Try it öppnade på måndagseftermiddagen. Den sköna sommarvärmen var precis lagom för en dag i parken i Hyllinge.
Den uppblåsbara hinderbanan lockade många, liksom hoppborgen och rutschkanan. För den riktigt våghalsige gick det att hoppa studsmatta med två elastiska linor fästa vid höften. Linorna gjorde det möjligt att ta hopp flera meter upp i den blå sommarhimlen.
Tindra Rosberg fick vänta medan Mattias Önnerby fixade kompisen Filippa Jönssons tatuering.Bild: Moa Dahlin
Tindra Rosberg och Filippa Jönsson från Helsingborg passade på att få varsin tillfällig tatuering. Det blev ett glittrande hjärta på högerarmen för båda två.
– Fast det var inte planerat att det skulle bli samma. Men jag gillar hjärtan, jag tycker det är fint säger Filippa Jönsson.
Under måndagen och tisdagen blir det också flera uppvisningar. Mad dansgruppen New York Groove till exempel, eller fotbollsfreestylarna Viktor Olofson och Philip Warren Gertsson, som trollband publiken med sina bollkonster.
Många kan kicka med en boll när de har båda (eller åtminstone en av) fötterna på jorden. Men Viktor Olofson nöjde sig inte med så simpla trick.Bild: Moa Dahlin
– Vi blev inbjudna att komma och det är ju alltid roligt att komma och visa kidsen lite tricks, säger Philip Warren Gertsson.
Tillsammans höll de båda sedan en liten snabbkurs där alla som ville fick prova på hur man bäst kan ”joxa med trasan”.
– Egentligen måste man stå och nöta varje grej riktigt länge om man ska bli bra. Vi får hitta något enkelt trick som kan locka barnen till att fortsätta på egen hand, säger Viktor Olofson.
Try it-festivalen håller på till tisdag den 9 juli klockan 21.
Gå till toppen