Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H&M kommer tillbaka till Hyllinge – så småningom

Det är fortfarande locket på om Familias framtid och när verksamheten i köpcentret ska förändras. Men klart är att H&M kommer öppna två butiker i fastigheten när den väl är ombyggd.

I förra veckan gick H&M ut med att de stänger flera butiker i landet varav en av dem på Familias köpcentrum i Hyllinge. Men det är ingen nyhet, enligt Familias centrumchef Martin Klinteberg.
– Det var klart redan i våras, säger han.
Att butiken flyttade ut var helt i linje med Familias planer, menar Martin Klinteberg. Enligt honom tömmer de köpcentret allt eftersom butikernas hyresavtal löper ut. I dagsläget finns fyra verksamheter kvar i fastigheten: Ur och Penn, Kronans apotek, Euronics och Khai & Mui.
– För att kunna bygga om hela köpcentrumet behöver vi få ut alla hyresgäster så det är ingen dramatik eller några konstigheter, säger Martin Klinteberg.
Han hoppas på att man ska kunna gå ut med mer information om planerna för handelsplatsen efter sommaren. Men när de kan påbörja ombyggnationerna är fortfarande inte klart.
– När ingenting är hundra spikat vill vi inte gå ut och säga att det blir si eller så. Men det ska byggas om och fyllas med nya koncept och nya butiker. Innan dess lär det bli fler butiker som trippar ut härifrån, säger han.
Målet med att göra om Familia är att skapa något som är unikt och som skiljer sig mer från närliggande Väla köpcentrum. Att göra området till ett centrum för outlet har varit ett hett spår sedan en tid tillbaka.
Klart är dock att köpcentret tecknat nya avtal med H&M tills när lokalerna väl är ombyggda.
– Det är två nya butiker som H&M står bakom som tillsammans ska ha runt 3 000 kvadratmeter, så det är ganska stora ytor, säger Martin Klinteberg.
Gå till toppen