Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Favoriterna enkelt vidare i Wimbledon

Det bjöds inte på några större skrällar på herrsidan i Wimbledon. Roger Federer, Novak Djokovic and Rafael Nadal är alla klara för kvartsfinal i Wimbledon efter att ha vunnit sina matcher i tre raka set. – Jag är glad att vara här och att kroppen håller, säger Nadal.

Rafael Nadal jagar sin 19:e grand glam-titel i Wimbledon.Bild: Alastair Grant/AP/TT
Nadal har vunnit Wimbledon två gånger, 2008 och 2010, och jagar nu sin 19:e grand slam-titel. Bara Roger Federer är bättre på herrsidan, med 20 titlar. Nu är de båda ett steg närmre ytterligare en pokal.
Tredjeseedade Nadal vann enkelt mot portugisen Joao Sousa i tre raka set 6–2, 6–2, 6–2.
– Det var en bra, solid match. Mycket positiva saker därute. Att vara tillbaka i kvartsfinal är bra nyheter för mig. Jag är glad att vara här och att kroppen håller, att spela bra tennis och raka set hjälper, säger han.
Federer behövde inte heller anstränga sig överdrivet mycket för att vinna sin match.
På bara 74 minuter besegrade han italienske Matteo Berrettini med 6-1, 6–2, 6–2 – hans 99:e vinst på gräset på All England Club.
Även titelförsvarande Novak Djokovic tog en enkel vinst mot unge fransmannen Ugo Humbert. Världsettan, vann i tre raka set 6–3, 6–2, 6–3 och är därmed ett steg närmare en femte Wimbledontitel.
– Wimbledon är en speciell turnering som motiverat mig livet igenom, säger serben.
Även Nadals betydligt mindre rutinerade landsman Roberto Bautista Agut är vidare i turneringen efter att ha vunnit över fransmannen Benoit Paire med 6–3, 7–5, 6–2.
Det är 31-åringens andra grand slam-kvartsfinal i karriären.
Gå till toppen