Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pontus Jansson klar för ny klubb: ”Rätt val”

Pontus Jansson var fram till nyligen given i Championship-laget Leeds backlinje och ryktades till större klubbar. Nu är den nya klubbadressen klar, men det blir inte spel i Premier League till hösten för landslagsbacken som är klar för Brentford. – Jag kände tidigt att det är rätt val för mig, säger Jansson till Aftonbladet.

Pontus Jansson. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Det nya klubbvalet överraskade många – Jansson sades ha ögon på sig från Premier League-klubbar, men gick i stället till Brentford. En klubb som slutade elva i den engelska andraligan League Championship förra säsongen, åtta platser efter Leeds.
Samtidigt menar 28-åringen att det är rätt val.
– Min ambition är att spela i Premier League, men jag vill inte heller sitta och vänta på att rätt klubb från Premier League eventuellt dyker upp senare i sommar och riskera att missa den här chansen. Jag kände tidigt att Brentford är rätt val för mig. Det är ett noga genomtänkt val, säger han till Aftonbladet.
Jansson hävdar att försäljningen handlade om att Leeds ville få in pengar.
– Leeds behövde sälja för att få bättre balans i ekonomin på grund av Financial Fair Play-reglerna och då såg de att de kunde tjäna pengar på mig, säger han till tidningen.
Enligt Brentford är övergångssumman hemlig men mittbackens kontrakt sträcker sig på tre plus ett år. Och från klubbens sida är man nöjd med att kunna locka till sig den rutinerade försvararen.
I ett pressmeddelande på klubbens hemsida uttalar sig huvudtränaren Thomas Frank om det svenska nyförvärvet.
“Pontus är en toppförsvarare som kommer att bidra med sin professionalism, en fantastisk attityd, erfarenhet och ledaregenskaper”, säger den danske tränaren.
Jansson har tidigare spelat i Malmö FF och italienska Torino. Han lånades ut till Leeds 2016, och skrev kontrakt med klubben 2017.
Gå till toppen