Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

70-åring får rätt – aktiviteter för trista

En äldre man i Skåne vill inte spela Fia med knuff. Arkivbild.Bild: JESSICA GOW / TT
En man med utvecklad parkinsondemens fick sin dagverksamhet utfasad när han flyttade in på ett särskilt boende, skriver Skånska Dagbladet. Boendet erbjöd dagliga aktiviteter som att spela Fia med knuff, sittgymnastik, bakning, film och högläsning.
Detta var dock inte tillräckligt skoj och mannen fann sig understimulerad. Att försöka sysselsätta sig själv var inte optimalt då han har ett nedsatt riskmedvetande. Aktiviteter uteblev dessutom vissa dagar och 70-åringen beslutade att överklaga den indragna dagverksamheten till Förvaltningsrätten.
Omsorgsnämnden hävdade att mannen kan uppnå skälig levnadsnivå utan dagverksamhet men Förvaltningsrätten höll inte med utan valde att gå på mannens linje. Kommunen ska nu pröva i vilken omfattning han får tillbaka sin dagverksamhet.
Gå till toppen