Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Molly Hammar gör Nalas röst: ”En dröm”

De svenska rösterna till Simba och Nala i Disneys nyversion av ”Lejonkungen” görs av två debutanter i sammanhanget: John Lundvik och Molly Hammar. – Det är ju en dröm. Det är nog bland det absolut största jag har gjort hittills i min karriär, säger Molly Hammar.

Molly Hammar gör Nalas röst i den kommande filmen "Lejonkungen". Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
De engelska rösterna till de två celebra lejonen görs av de minst lika celebra världsstjärnorna Beyoncé Knowles-Carter och Donald Glover. Mycket att leva upp till med andra ord.
– Som Simba har jag fått spela mycket mot den amerikanska versionen av Nala, som spelas av Beyoncé. Det har varit coolt. När Beyoncé har ropat ”Let's go Simba” har jag fått svara ”jag kommer”, säger John Lundvik.
Även sångerskan Molly Hammar var ödmjuk inför uppgiften.
– Ja, det här är extra speciellt för mig. Jag ser upp till Beyoncé jättemycket. Det har varit nervöst, men det är en extra stor ära att få fylla hennes skor på något sätt. Eller försöka i alla fall, säger hon.
De båda artisterna har en stark relation till Disneys tecknade originalfilm från 1994. John Lundvik berättar att han såg filmen tillsammans med sina barn för första gången, bara en vecka innan han blev tillfrågad om att dubba Simba.
– Storyn är så fin, jag och mina barn tittade på den tillsammans och de älskade den. Det gjorde mig glad, säger han.
Varken Molly Hammar eller John Lundvik har dubbat film tidigare och de var båda nervösa, även om de inte tvekade på att tacka ja.
– Att få stå i en studio och dubba för första gången i mitt liv och få höra Beyoncé! Det kan ha varit det sjukaste, säger Molly Hammar.
John Lundvik instämmer och erkänner att han har fått blodad tand.
– Det här är nog bara början på min karriär som dubbare och det är ingen dåligt start. Jag har också dolda drömmar om en skådespelarkarriär, säger han.
TT: Hur kommer det kännas att sitta där i biosalongen och höra sig själv?
– Jag tror att jag kommer bryta ihop. Jag har reflekterat mycket kring hur man som musiker och artist släpper många låtar och vill att saker ska finnas kvar. Och det här är någonting som definitivt kommer finnas kvar. Det känns historiskt på något sätt, säger Molly Hammar.
”Lejonkungen” har premiär den 17 juli.
Fakta

"Lejonkungen"

Disneys tecknade originalversion av filmen "Lejonkungen" hade premiär 1994. Den regisserades av Roger Allers och Rob Minkoff.

Filmen togs mycket väl emot av både kritiker och biopublik och belönades med en rad priser. Den drog också in närmare en miljard dollar (med dagens kurs nio miljarder kronor) på bio.

Filmens soundtrack innehåller flera välkända låtar av Elton John och Tim Rice, de fick båda en Oscar för låten "Can you feel the love tonight". För filmmusiken stod Hans Zimmer och även han belönades med en Oscar för sin insatts.

"Lejonkungen" har fått en rad uppföljare i form av filmer och tv-serier. Den mest välkända är troligen "Timon och Pumbaa" som sändes i sju säsonger 1995–1999.

Filmen har även blivit till en mycket populär musikal som för några år sedan utsågs till världens mest inkomstbringande föreställning, med 6,2 miljarder dollar (56 miljarder kronor) bara i biljettförsäljning.

Den animerade nyversionen är regisserad av Jon Favreau och har premiär den 17 juli.

Gå till toppen