Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Orsak till dödsolycka med elsparkcykel förblir oklar

Polisutredningen om olyckan i Tågabacken då en 26-årig man på elsparkcykel omkom har lagts ner. Därmed förblir olycksorsaken oklar.

Det var vid 22-tiden den 30 maj som 26-åringen krockade med en bilist i korsningen Drottninggatan/Tågagatan. Bilisten färdades Drottninggatan norrut medan 26-åringen var på väg nerför Tågagatan och skulle svänga vänster mot centrum när olyckan var framme.
Polisen har lagt ner stora utredningsresurser för att bringa klarhet i olycksorsaken. Men nu tvingas Magnus Lörd, förundersökningsledaren vid polisens trafiksektion, konstatera att utredningen nått vägs ände och därmed läggs ner.
– Vi lyckas tyvärr inte nå hela vägen fram till sanningen och får inte full klarhet i händelseförloppet, säger Magnus Lörd.
Klart är emellertid att varken bilisten eller 26-åringen var påverkade av droger eller alkohol. Bilisten misstänks inte ha brutit mot några trafikregler.
Om 26-åringens färd på sparkcykeln vet polisen att det enligt vittnesuppgifter "gick fort" nerför Tågagatan strax innan olyckan var ett faktum. Men några ögonvittnen till kollisionen finns inte.
Elsparkcykeln som 26-åringen färdades på blev så demolerad att den inte gått att undersöka på teknisk väg. Därmed förblir frågan om elscootern var behäftad med något fel obesvarad.
Uppgifter har florerat om att elsparkcyklisten och bilisten ska ha tävlat mot varandra i en form av streetrace med målgång på Gröningen, något som Magnus Lörd dementerar.
– Det finns överhuvudtaget inga sådana uppgifter i utredningen. Bilisten var på väg norrut medan 26-åringen var på väg mot centrum, säger han.
Läs också Man avliden efter olycka med elsparkcykel på Drottninggatan
Gå till toppen