Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

31-åring blixtinkallas som VM-medaljörens ersättare

FC Rosengård laddar upp inför den damallsvenska omstarten mot världslaget Turbine Potsdam. Då åker division 1-målvakten Josefine Månsson oväntat med.
– Inte ens i fantasin hade jag trott det. Men jätteroligt, säger 31-åringen.

Hittarps målvakt Josefin Månsson blixtinkallas som ersättare till Zećira Mušović.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
De svenska VM-medaljörerna Caroline Seger, Nathalie Björn och Zećira Mušović ansluter till FCR först på tisdag nästa vecka. Det innebär att laget just nu står helt utan målvakter. Deras andremålvakt Emma Lind opererade nämligen menisken så sent som i måndags.
Därför åker nu Hittarps Josefine Månsson med FC Rosengård på deras träningsläger i Tyskland.
Varför just hon fick frågan att åka med har hon knappast koll på själv.
– Jag fick möjligheten att vara med på deras träning i fredagsmorse eftersom de saknade målvakter på den träningen. Efteråt fick jag frågan om jag ville följa med till Tyskland.
Hur kommer det sig att du tränade med dem i fredags då?
– Jag vet inte exakt hur det kommer sig, men när man får samtalet tackar man inte nej. Då gör man vad man kan för att kunna ställa upp.
– Det är en jättemöjlighet för mig och en jätterolig erfarenhet att ha. Jag känner att jag kan lära mig jättemycket av det. Vi har dessutom uppehåll från träning med Hittarp och jag har semester, så det passade bra också. Så det blev en liten spontanresa på semestern.
Under resan kommer 31-åringen alltså att få spela mot Bundesligalaget Turbine Potsdam me två Champions League-titlar.
– Det har jag väl inte riktigt reflekterat över... Jag tänker att jag följer med och så får jag ta det lite som det kommer, göra mitt bästa och ta in så mycket som möjligt av upplevelsen helt enkelt.
Att Josefine Månsson skulle få åka på träningsläger med en av Sveriges bästa lag hade hon aldrig kunnat föreställa sig.
– Nej... Haha. Det var ingenting jag trodde när jag satte mig i bilen där på morgonen i fredags. Bara det var en stor grej att få vara med om, så nej, inte ens i fantasin hade jag trott det. Men jätteroligt verkligen.
Du tror inte att du kommer bli starstrucked?
– Nej, det tror jag inte. Jag är väl för gammal för det, höll jag på att säga.
Josefin Månsson tillsammans med målvaktskollegan i Hittarp Sofia Andersson under en uppvärmning.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Gå till toppen