Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anmälan mot Kindberg och ÖFK läggs ner

Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindberg är misstänkt för ekobrott. I februari valde Svenska fotbollförbundets licensnämnd att anmäla honom och klubben till disciplinnämnden – men nu läggs anmälan ner på grund av preskriptionstiden.

Daniel Kindberg. Arkivbild.Bild: Per Danielsson/TT
”Disciplinnämnden har i dagens beslut kommit fram till att anmälan skett för sent och är preskriberad, varför anmälan lämnas utan bifall”, skriver disciplinnämnden på förbundets webbplats.
Enligt Riksidrottsförbundets stadgar måste en anmälan ske inom två månader från det att en förseelse blivit känd.
”Disciplinnämnden anser att det redan i juni 2018 genom rapporteringen i media och genom en granskning utförd av konsultföretaget EY på uppdrag av ett av de bolag som berörs av åtalet, framkommit tillräckligt tydliga uppgifter som skulle kunna ha lagts till grund för en anmälan om ekonomiska oegentligheter”, skriver disciplinnämnden.
Daniel Kindberg är bland annat åtalad för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.
ÖFK riskerar dock fortfarande att straffas med nedflyttning eller böter. Det är på förbundets representantskapsmöte som beslut fattas om eventuell degradering, skriver TV4:s Fotbollskanalen.
– Det är en separat prövning i förhållande till det disciplinära och den frågan lever alltjämt och går i ett eget spår, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Aftonbladet.
Rättegången mot Kindberg och ytterligare två personer inleds den 5 september.
Gå till toppen