Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömduon ute ur Wimbledon – Lindstedt vidare

De beskrevs som en drömduo i Wimbledons mixeddubbel. Och det oväntade radarparet Serena Williams och Andy Murray har lockat storpublik. Nu är drömmen över. Mot Bruno Soares och Nicole Melichar tog det stopp i den tredje omgången. Bättre gick det däremot för Robert Lindstedt och Jelena Ostapenko, som är klara för kvartsfinal.

Serena Williams och Andy Murray är utslagna är mixedturneringen.Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Nyheten att Serena Williams och Andy Murray skulle spela tillsammans i Wimbledons mixeddubbel slog ner som en bomb. De forna världsettorna har båda kämpat sig tillbaka från skador lagom i tid för grand slam-turneringen i södra London och fick snabbt smeknamnet ”Murrena”.
De beskrevs som en drömduo: hemmasonen Murray, som tekniskt sett är från Skottland, och världsstjärnan Serena Williams. Publiken flockades till deras matcher.
Men det blev inte fler än tre matcher tillsammans för de båda.
I den tredje omgången tog det stopp mot toppseedade Bruno Soares, Brasilien, och amerikanskan Nicole Melichar, som vann mixedturneringen förra året tillsammans med Alexander Peya.
Det spelade ingen roll att publiken återigen gjorde sitt bästa för att heja fram stjärnorna. Williams/Murray förlorade första set (3–6), kom tillbaka i andra (6–4), men föll till slut i tredje och avgörande set (2–6).
För Soares och Melichar väntar nu Matwe Middelkoop, Nederländerna och Yang Zhaoxuan, Kina i kvartsfinalen.
Förlusten innebär att Andy Murray har spelat klart i Wimbledon för i år. Skotten, som nyligen kom tillbaka efter en höftoperation, åkte ur herrdubbeln förra veckan och var inte anmäld till herrarnas singel. För Serena Williams återstår dock semifinal i damsingeln.
En som däremot får spela vidare i mixeddubbeln är Robert Lindstedt. Tillsammans med Jelena Ostapenko är svensken klar för kvartsfinal efter att ha slagit John Peers och Zhang Shuai. Lindstedt och Ostapenko förlorade första set stort med 2–6, men vann sedan med 7–5 och 6–4. I kvartsfinalen ställs duon mot kroaten Franko Skugor och rumänskan Raluca Olaru.
Gå till toppen