Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen hoppas på huggormsstaketet

Den nästan 200 meter långa huggormsmuren i plåt och betong ringlar sig fram väster om hamnen i Smygehuk. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Bygg muren, sa man i Smygehuk. Trelleborgs kommun satte i vintras upp en 190 meter lång stålkonstruktion som man hoppas ska skilja huggormar från människorna i Smygehuks hamn, rapporterar SVT Skåne.
Sedan lång tid finns en population av huggormar i området, men de har allt som oftast tagit sig in bland turisterna i på Sveriges sydligaste plats. Där vill kommunen inte ha dem, och därför har nu muren satts upp.
Huruvida planen fungerar är dock ännu för tidigt att säga säkert.
– Jag har pratat med en del av dem som bedriver verksamhet här i hamnområdet och de säger att i år har de inte sett några huggormar, och inte har haft huggormar i sina lokaler, vilket de hade förra året, säger Mirja Ullvig, kommunekolog på Trelleborgs kommun, till SVT.
Andra säger dock att det är lika mycket orm som tidigare i turistområdet, enligt SVT.
Gå till toppen