Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk man tvingades kyssa rånares fötter

Helsingborgs tingsrätt dömde gärningsmännen till fängelse i tre år respektive ett år och sex månader. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Två män döms av Helsingborgs tingsrätt till fängelse för att ha misshandlat och rånat en man i nordvästra Skåne, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.
Männen tvingade i maj i år ut offret från hans hem, rånade och hotade honom för att kräva in en mindre skuld. Sedan fördes mannen i bil till en annan plats. Där tvingades han ner på knä för att kyssa gärningsmännens skor och fick sparkar mot kroppen och huvudet.
Offret blev även hotat till livet och tvingades ta av sig sina kläder. Sedan blev mannen tillsagd att ställa sig naken framför bilen och börja springa så att gärningsmännen kunde jaga honom.
Den ena mannen döms till tre års fängelse och den andra till ett år och sex månader för bland annat grov misshandel, människorov, grovt olaga intrång samt rån. De ska även betala 65 000 kronor i skadestånd till offret. Båda förnekar gärningarna.
Gå till toppen