Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Netanyahu kompromisslös om bosättningar

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lovar att inga bosättningar ska avvecklas. Arkivbild.Bild: Ronen Zvulun/AP/TT
Under president Donald Trumps styre har USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad samt landets annektering av de syriska Golanhöjderna. Israeliska medier har spekulerat i om premiärminister Benjamin Netanyahu i gengäld skulle acceptera att avveckla bosättningar om det föreslås i Trumpregeringens kommande fredsplan. Spekulationer som Netanyahu på onsdagen satte punkt för.
– Vi kommer inte att tillåta avvecklingen av någon bosättning som en del av någon fredsplan, sade premiärministern under ett besök i bosättningen Revava på den av Israel sedan 1967 ockuperade Västbanken.
Netanyahu förklarade också att han inte gör någon åtskillnad mellan större eller mindre bosättningar.
– Varje sådan plats är enligt mitt perspektiv israelisk.
Efter valet den 9 april misslyckades Netanyahu att bilda regering. I september går Israel återigen till val och bosättarna är en viktig väljargrupp för Netanyahu och hans högerparti Likud.
Gå till toppen