Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA:s guldlag hyllas på Manhattan

De amerikanska fotbollsstjärnorna Megan Rapinoe och Alex Morgan hyllades av fansen i New York.Bild: Mary Altaffer/AP
Det amerikanska VM-guldlaget är tillbaka i USA och hyllades traditionsenligt med en parad längs ”Canyon of Heroes” från parken The Battery till New Yorks stadshus på Manhattan.
Gatan kantades av tiotusentals amerikaner med flaggor som hyllade fotbollshjältarna som färdades fram på öppna fordon genom staden med guldkonfetti farandes i luften.
Förutom hyllningar, så ropade även åskådarna ”equal pay, equal pay”, en protest mot de ojämnställda ekonomiska villkoren mellan dam- och herrfotboll och spelarna höll upp plakat med texten ”parader är coola, lika löner är coolare”.
– Intressenivån är mycket större nu jämfört med VM-guldet för fyra år sedan. Delvis eftersom det här laget har blivit ikoner för kvinnorörelsen, säger Jessica Lappin, en av dem som arrangerat paraden.
Efter firandet i New York åker laget vidare till Kalifornien för att delta i en stor sportgala i Los Angeles.
USA vann finalen över Nederländerna med 2–0 efter mål av Megan Rapinoe och Rose Lavelle.
Gå till toppen