Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han blir chef för tekniska förvaltningen i Bjuv

Den nybildade tekniska förvaltningen i Bjuvs kommun har fått sin första chef utsedd. Till hösten tillträder Thorsten Schnaars som förvaltningschef.

Thorsten Schnaars.Bild: Agnes Petersen, Bjuvs kommun
Den 9 oktober tillträder Thorsten Schnaars som förvaltningschef för Bjuvs kommuns nybildade tekniska förvaltning. Det är en dag som kommundirektör Christer Pålsson ser fram emot.
– Thorsten har en gedigen erfarenhet av ledarskap och teknisk verksamhet och kommer ta sig an de utmaningar som finns i förvaltningen. Vi är mycket glada över att han kommer att arbeta tillsammans med oss och hälsar honom varmt välkommen, säger han.
Den nya förvaltningschefen är inte mindre förväntansfull själv.
– Det känns spännande och kittlande att kunna bidra med erfarenhet och kunskap i en helt nybildad förvaltning. Jag ser fram emot att skapa en förvaltning som kan leva upp till sitt uppdrag i kommunen, säger Thorsten Schnaars.
Närmast kommer han från en tjänst som verksamhetschef för renhållning i Tierps energi & miljö AB, där han under perioder även har varit ställföreträdande vd för bolaget och dotterbolaget Tierps fjärrvärme AB.
Thorsten Schnaars har också en lång erfarenhet av samhällsbyggnad och teknisk verksamhet och har tidigare bland annat varit områdeschef för samhällsbyggnad i Vingåkers kommun.
Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag har en tysk bakgrund men bor sedan flera år i Helsingborg tillsammans med en underbar fru. Sammanlagt har vi åtta barn från nio år och upp till trettioett, säger Thorsten Schnaars.
– Jag är gammal fotbollsspelare och har även varit ungdomstränare. Numera blir det mest yoga varje morgon, jag tror på att hålla sig i form och ha ett balanserat liv. Då klarar man andra uppdrag mycket lättare.
Har du någon koppling till Bjuv sedan tidigare?
– Inte personligen, men några av våra barn. Vi har en son som bor i Gunnarstorp och jobbade på Findus fram till nedläggningen och en annan som spelar fotboll i Billesholms GIF.
Gå till toppen