Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen söker vittnen till våldtäkt i centrala Helsingborg

En kvinna i 30-årsåldern misstänks i helgen ha blivit våldtagen i centrala Helsingborg. Nu söker polisen vittnen till övergreppet som ska ha inträffat på Springpostgränden.

Våldtäkten ska ha inträffat på Springpostgränden.Bild: Björn Lilja
Klockan var mellan 00.00 och 01.30 natten till i söndags när kvinnan enligt egna uppgifter blev antastad av en man på Springpostgränden. I polisförhör har hon berättat om ett sexuellt övergrepp som rubriceras som våldtäkt.
Av hänsyn till kvinnan och för att inte påverka eventuella vittnen vill polis och åklagare inte avslöja några detaljer om händelseförloppet. Mannen är identifierad men inte frihetsberövad. För att få ett tydligare bevisläge hoppas polisen nu på att eventuella vittnen ska höra av sig.
– Kvinnan och mannen är inte bekanta sedan tidigare. Mycket mer än så kan jag inte säga eftersom vi hoppas få in så opåverkade uppgifter som möjligt, säger kammaråklagare Therese Umeflod.
Bland vittnena som polisen söker finns en man som rastade sin hund men även en kvinna som passerade i gränden tillsammans med en man.
Händelsen är en i raden av ovanligt många anmälningar om våldtäkt som polis och åklagare i Helsingborg utreder just nu.
– Vad det beror på är svårt att säga men för närvarande har vi en anhopning av våldtäktsärenden, säger Therese Umeflod.
Bland fallen finns exempel på utredningar där offer och gärningsman är obekanta, väl bekanta eller känner varandra ytligt.
I förra veckan häktades en 30-årig helsingborgare som misstänks ha våldtagit en tonårsflicka i sin bostad.
Gå till toppen