Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiär för ställplatser i centrum lagom till tennisveckorna

Ställplatserna räcker inte till i Båstad. Nu öppnas 73 nya platser för husbilar på Prästliden, med möjlighet att campa fram till oktober. Tennisbesökarna Lotta och Tomas Haag tog husbilen till Båstad.

Tomas och Lotta Haag är några av de första gästerna som campat på Prästliden. "Det gick väldigt dåligt när jag var här och spelade tennis för tio år sedan. Men nu har jag fina minnen med mig från Båstad igen", säger Lotta.Bild: Anette Niklasson
Lotta och Tomas Haag packar ihop efter två nätter i husbilen på Prästliden, bara några kvarter från Centercourten. Det är första sommaren de åker husbil, men de har redan upptäckt flera smultronställen under sommarturnén i Sverige.
– Det är viktigt att det känns tryggt, här är det nära till centrum, säger Lotta Haag.
Hon har själv spelat tennis på professionell nivå och damveckan har bjudit på skön nostalgi.
De 73 husbilsplatserna öppnade i förra veckan, här finns möjlighet att campa till den 31 oktober.
Kommunen upplåter mark till Båstad camping på Prästliden och får i gengäld 20 procent av inkomsterna.
Mikael Mathiasson, ägare av Båstad camping, väckte frågan med centrumnära ställplatser redan för tre år sedan.
– Det här är ett prövoår, efter turistsäsongen ska vi utvärdera tillsammans med Båstad kommun.
Båstad camping har utökat antalet ställplatser årligen men ändå räcker inte platserna till. Någon trängsel är det inte mallen husbilarna på onsdagsförmiddagen under första tennisveckan.
Fyra ekipage står uppställda på grönytan. Mikael Mathiasson menar att många städer runt om i Sverige har problem att leva upp husbilsägarnas behov.
– Vill man ligga i framkant får man hitta nya lösningar. Det är högre servicenivå på ställplatserna på campingen, men här är det mer centrumnära. Nu får husbilsägarna möjlighet att välja.
Marie Eriksson, park- och gatuchef, menar att satsningen gynnar Båstad som besöksort och det lokala näringslivet.
– Centrumnära platser har saknats när husbilsturismen ökar. Det hade varit fantastiskt om det blir en förlängning.
Tomas och Lotta Haag semestrar i husbil för första året och stortrivs med friheten.Bild: Anette Niklasson
Förut fanns det parkering på platsen, men ingen möjlighet till övernattning. 240 kronor får husbilsägaren betala per dygn under högsäsong. Då ingår tömning av gråvatten och latrin och möjlighet att fylla på färskvatten på Båstad Camping.
Öppettiderna förlängs med två månader nästa år om allt faller väl ut. Då håller campingen öppet sju månader, från april till oktober.
Lotta och Tomas Haag är redo för nästa anhalt på Bjärehalvön.
– Det gick väldigt dåligt när jag var här och spelade tennis för tio år sedan. Men nu har jag fina minnen med mig från Båstad igen, säger Lotta Haag.
Gå till toppen