Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regionbuss i brand vid tingsrätten – en till sjukhus

På fredagen började det brinna i en regionbuss på Gasverksgatan i närheten av Helsingborgs tingsrätt. En person fördes till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.

Bild: Anna Hörnell
Klockan 15.46 kom larmet om att det hade börjat brinna i en gul regionbuss som stod på Gasverksgatan.
Bussen, med nummer 297, trafikerar linjen mellan Ekeby och Helsingborg och var nästan framme på Knutpunkten när branden utbröt.
Polis och räddningstjänst ryckte ut och Nedre Holländaregatan spärrades av för trafik.
Fanns det passagerare på bussen när den började brinna?
– Det har jag inga uppgifter om, men det verkar inte så. Det är rätt mycket folk i området, vår prioritet är att se till att alla håller sig på rätt avstånd, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Branden var begränsad till bussens motorutrymme i fordonets bakre del.
– Det kan ha varit en slang som brunnit av på något vis, men det är oklart just nu, säger Lars Rundh, inre befäl vid räddningstjänsten Nordväst.
Branden var släckt vid 16.30-tiden och av säkerhetsskäl lät räddningstjänsten gasen i bussen pysa ut. Bussen bogserades sedan till Nobinas verkstad.
Vet man vad det var som orsakade branden?
– Det har vi tyvärr ingen aning om just nu eftersom olyckan just skett. Jag tror att den tekniska undersökningen av bussen kommer påbörjas först på måndag, säger Jens Råsten vid Nobinas pressjour.
En del rök från bussen spred sig in till det närliggande hotellet och räddningstjänsten fick vädra ut byggnaden. Inledningsvis rapporterades att ingen person skadats, men senare meddelade polisen att en person som bodde på hotellet fick föras till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.
Bild: Läsarbild: Elin Morath
Bild: Benjamin Wall/Läsarbild
Bild: Anna Hörnell
Bild: Anna Hörnell
Gå till toppen