Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fritt fram för bad i Mölle – nu är det otjänligt vatten i Farhult

Grönt ljus för bad i Fågelviken, i Mölle. Nu avråder kommunen istället från bad i otjänligt vatten på Farhultsbaden.

Arkivbild. Att bada i vattnet på Farhultsbaden kan innebära en ökad risk för att drabbas av magproblem och infektioner – särskilt för barn och djur.Bild: Anders Malmberg
Förra veckan visade prover på för höga halter av tarmbakterierna E. coli och intestinala enterokocker i vattnet i Fågelviken, i Mölle. Kommunen gick därför ut med en avrådan från bad på platsen innan ett nytt prov tagits. På grund av dåligt väder dröjde provet till början av denna veckan.
Läs också Avrådan från bad i Mölle – otjänligt vatten
Under fredagen kom svaret som visade att vattnet återigen är tjänligt och kommunen ger nu grönt ljus för bad.
Samtidigt visar badvattenprover tagna den 9 juli på för höga halter av intestinala enterokocker vid badplatsen i Farhult. Det finns risk för magsjuka om man sväljer vattnet. Med anledning av det otjänliga vattnet avråder nu kommunen allmänheten från att bada i vattnet på Farhultsbaden.
– Vi har fått svar på de vanliga proverna som vi åker runt och tar på badplatserna i kommunen varannan vecka. Vi har inte kunnat fastställa orsaken till det dåliga resultatet men vi håller just nu på att ta ett omprov, säger Anneli Gille, miljöchef i Höganäs.
Läs också Trots larm om otjänligt vatten i Mölle: ”Vi har generellt bra badvatten i kommunen”
Kvickbadet - Pernilla Ahlström om säkerhetenBild: Anders Malmberg
För Pernilla Ahlström som just nu bedriver utesimskola på Farhultsbaden kommer beskedet om otjänst badvatten som en chock.
– Vi som precis har simmat! säger hon.
Hur hon ska hantera situationen var vid lunchtid på fredagen oklart.
– Jag får ringa och prata med kommunen. Det är knökafullt med folk på stranden. Ingen vet om det här.
Efter att ha varit i kontakt med kommunen har Pernilla Ahlström bestämt sig för att inte ha någon simskola ute på måndag.
– Vi kommer vara i bassängen på på Höganäs sportcenter istället. Det väntas nya provsvar på måndag och då fattar vi nya beslut, säger hon.
Gå till toppen